Blogger Tips Blog Posts

Cara Submit Sitemap Blog Ke Google Webmaster 2017

Submit Sitemap Google Webmaster Terbaru 2017 - Hallo sobat bloggers sekalian kali ini saya akan membagikan tutorial blogger terbaru untuk melakukan cara submit sitemap google webmaster 2017.Ya yang kita ketahui sebelumnya submit sitemap ke webmaster...
by Fathan Blogger on Jan 6, 2017

Cara Mengecek PageRank Blog/Website

Cara Mengecek PageRank Blog/Website - Untuk Anda mempunyai sebuah blog atau website pasti akan mencari tahu urutan keberapakah situs Anda pada mesin pencarian seperti Google dan hal ini yang dimaksud dengan pagerank blog/website yaitu kepopuleran sua...
by Fathan Blogger on Jan 5, 2017

How to create a simple and attractive related posts widget in Blogger

Related posts widget is very useful and it attracts more traffic. It displays post heading with thumb nail of all the post from same Label, Category or Tag. The relevant post particulars are automatically picked up and displayed under the post. You c...

Cara Mendownload Vidio di Vidio.com

Beberapa kali saya mencari Cara Mendownload Vidio di Vidio.com itu tidak ada. Dan banyak sekali para blogger ngeposting Cara Download Video di Vidio.com, Bila ada yang beberapa kalian yang belum paham dan belum mengerti Cara Download Video di Vidio.c...

blogging सुरु करने से पहले web-hosting को जाने

by hindi articles on Sep 17, 2016

ब्लॉग क्या होता है- Blog kya hota hai

हम इस article/post के माध्यम से आपको बताएँगे की- ब्लॉग क्या है। ब्लॉग कहते किसे है। ब्लॉग क्या होता है ?
by hindi articles on Sep 10, 2016

ब्लॉग के लिए ideas और Topics कैसे खोजें ?

by hindi articles on Sep 6, 2016

Anak aktif? Apa perlu kita buat?

Assalamualaikum Bila anak dah semakin meningkat usianya..Perangainya juga semakin meningkat..Kekadang boleh buat umi sakit kepala.Nak lagi bila di dalam kereta..Ish..ligatnya dia,nak ke sana sini,nak kebelakang.puas ke belakang nak ke depan pulak.
by kisah si dairy on Jul 17, 2016

Susahnya nak tinggalkan dia dengan babah

Assalamualaikum Walaupun muka secetak dengan babah dia,tapi tetap taknak tinggal dengan babah dia.Pantang tak nampak kelibat umi dia,habislah dia mengaruk tak hengat..Penat babah dok pujuk,tapi tetap jugak menangis. Sudahnya,umi cepat-cepat amb...
by kisah si dairy on Jul 4, 2016

TIPS SERVIS KERETA ( UNTUK WANITA BERKERETA )

Assalamualaikum Aku ada terbaca tentang Tips Servis Kereta khasnya untuk kaum wanita di luar sana.Ia juga sangat bermanfaat untuk aku sendiri dan sebab itulah aku nak share tips tu di blog ni.Kekadang kita orang perempuan ni,bila bab servis kereta...
by kisah si dairy on Jun 26, 2016

Make Blog Post Images Responsive Without JavaScript

Image is one of the supporters to be more interesting posts to read or to better explain the article. But the picture also is one contributor to problems in loading the blog. Therefore let not carelessly in making drawings for posting. Draw a picture...

Panduan bawa anak keluar shopping raya

Assalamualaikum Ada aku cerita kat korang kan tentang kes shopping semalam di entry satu family demam.Di dalam entry tu aku ada selitkan cerita aku tershopping sikit baju anak-anak kan.ececehhh... Kalau ikutkan husband aku semalam,memang dia ta...
by kisah si dairy on Jun 22, 2016

Perkara yang perlu dilakukan apabila anak Tercekik

Assalamualaikum Bunyi menakutkan kan..Tapi itulah terjadi pada Naura baru-baru ni..Bukan membiarkan dia makan tanpa pengawasan..Tapi kesilapan kerana dia ada memasukkan benda lain dalam mulut ketika itu,aku pulak cepat -cepat keluarkan.Tapi tak sa...
by kisah si dairy on Jun 20, 2016

Suka sangat bermain di dapur,umi yang gerun!

Assalamualaikum Bila umi dan babah berbuka,macam nilah dia.Ada je aktiviti dia yang dia buat kat dapur umi ni.. Nak block dia kat rumah macam kesian pulak..Kalau tak duduk dalam walker ni,entah kemana jelah dia pergi.Habislah pinggan mangkuk...
by kisah si dairy on Jun 19, 2016

Pengertian Dari JavaScript

Apa itu JavaScript? JavaScript adalah bahasa pemrograman tingkat tinggi dan dinamis. JavaScript populer di internet dan dapat bekerja di sebagian besar penjelajah web populer seperti Internet Explorer (IE), Mozilla Firefox, Netscape dan Opera. Kod...
by beginikey on Jun 9, 2016

Make Youtube Embedded Videos Responsive With Defer Iframe and Jquery

Make Youtube Embedded Videos Responsive With Defer Iframe and Jquery – how to create a video blog embed Youtube be responsive to Jquery and equipped with defer iframe so as not to burden loading blog. If your blog has a lot of posting a YouTube...

How to Earn Money Online without Investment in 2016

Few years back making money on the Internet was not taken that seriously until some people really came and invented things like google and face book and became millionaires. Billions of people have started working on the Internet to earn some extra c...
by mobilepctimes on May 4, 2016

Trik Memasang Kode Iklan Di Bawah Paragraf Pertama Artikel

Memasang iklan tepat dibawah paragraf pertama pada artikel tentunya akan menambah keuntungan lebih bagi pemilik situs.Jika pada sebelumnya saya pernah membahas cara terbaik menempatkan iklan pada artikel, yaitu di atas artikel atau tepat dibawah judu...
by beginikey on May 3, 2016

How to Put Amazon Affiliate Ads and Banners in Website or Blog | Blog2Life16 Affiliate

Hi,Previously, You have learnt,"How to Sign up as an Amazon Affiliate Partner"Now, In this post, I am going to tell you about Adding Amazon Banners and Ads in your website or Blog.Placing Amazon Ads in Your Blog or Website is very Easy.Follow the ste...
by Blog2Life16 on Apr 13, 2016

How to Put Amazon Affiliate Ads and Banners in Website or Blog | Blog2Life16 Affiliate

Hi,Previously, You have learnt,"How to Sign up as an Amazon Affiliate Partner"Now, In this post, I am going to tell you about Adding Amazon Banners and Ads in your website or Blog.Placing Amazon Ads in Your Blog or Website is very Easy.Follow the ste...
by Blog2Life16 on Apr 13, 2016
Close