Film Review Blog Posts

Hunt for the Wilderpeople – DVD/Download Review

Hunt for the Wilderpeople was out in the cinemas earlier in 2016 but I never made it. I was delighted to see that it was on Netflix and recently Watched it. The title of the film, Hunt for the Wilderpeople, is quite unusual and comes from a section o...
by Shanes Queen Site News on Jan 12, 2017

Passengers – Movie Review / Film Review

The post Passengers – Movie Review / Film Review appeared first on Shane McDonald.ie.
by Shanes World Wide Blog on Jan 9, 2017

Cara semakan nama peminjam blacklist CTOS dan CCRIS

Individu yang gagal membuat pinjaman daripada perbankan dan institusi kewangan lain dengan alasan nama disenaraihitamkan (blacklist) CTOS dan CCRIS dinasihatkan menggunakan saluran yang betul untuk membuat semakan status bagi mengetahui sama ada bena...
by Absolute Misdemeanor™® on Jan 3, 2017

Review : Desolasi

Aiman is upset that the valet parking attendant stole his favourite 4U2C tape from the car. A scene from Desolasi.Ironically, for a movie with a title that translates to “state of emptiness”, Desolasi is a full-on assault on the senses. It’s as...
by Absolute Misdemeanor™® on Dec 31, 2016

Rogue One: A Star Wars Story – Movie Review

The post Rogue One: A Star Wars Story – Movie Review appeared first on Shane McDonald.ie.
by Shanes Queen Site News on Dec 16, 2016

Doctor Strange – Movie Review

The post Doctor Strange – Movie Review appeared first on Shane McDonald.ie.
by Shanes Queen Site News on Nov 28, 2016

Nocturnal Animals – Movie Review

The post Nocturnal Animals – Movie Review appeared first on Shane McDonald.ie.
by Shanes Queen Site News on Nov 13, 2016

Film Review - Doctor Strange

> What's Up Guys...Doctor Strange...hmm, setelah sekian lama menunggu sejak beberapa bulan selepas movie Captain America : Civil War ditayangkan...akhirnya filem keempat belas dalam siri Marvel Cinematic Universe mula ditayangkan di pawa...

Film Review - Lights Out

> What's Up Guys...Haa, siapa kat sini memang peminat tegar horror movie ? OK, give me five ! Hmm, ada sebabnya kenapa aku suka tengok di pawagam bila ada tayang filem seram ni..nanti la aku bagitahu apa sebabnya...HAHA...apa kata jom tengok Light...

Film Review - Captain America : Civil War

> What's Up Guys...Captain America : Civil War...Huh, setelah sekian lama menunggu...akhirnya fasa ketiga dalam siri Marvel Cinematic Universe telah pun bermula...dan aku pasti pengikut tegar filem terbitan Marvel Studios sejak fasa pertama yang b...

Get Up Stand Up : Perjuangan Babe Mendapatkan Hati Fatiya

Berawal dari janji fatiya kepada kedua orang tua ibo untuk menjaga ibo selepas ditinggal oleh kedua orang tuanya, fatiyapun menyangggupinya untuk menjaga ibo. Setelah ditinggal kedua orang tuanya, Fatiya dan ibo bekerja sebagai penyiar radio. pada...
by Catatan Fadil on Apr 6, 2016

Kiragoorina Gayyaligalu Movie Review

Tejaswi - When I started reading Poornachandra Tejaswi's works few years ago, first culture shock to me was the use of cuss words. I felt like blasphemy of the holy literary space! I was about to stop reading. But then I thought something greater mus...
by Ee Prapancha on Mar 20, 2016

The Kid From The Big Apple Sarat Dengan Kasih Sayang

Mulanya tidak terfikir untuk singgah menonton prebiu filem terbaru ini di Pawagam. Namun sebab sifat ingin tahu MrJocko penuhi jemputan pihak penganjur dan wakil dari MrJocko akui, filem The Kid From The Big Apple sarat dengan mesej Kasih Sayang. Fi...

BoBoiBoy : The Movie - Kejutan Kuasa Baru BoBoiBoy ?

> What's Up Guys...Haa, siapa kat sini adalah peminat tegar animasi BoBoiBoy terbitan Animonsta Studios sejak pertama kali ianya ditayangkan di TV pada tahun 2011 ? Alaa, tak perlu nak segan sangat la kan...rasanya memang ramai peminat animasi BoB...

Film Review - Deadpool

> What's Up Guys...Deadpool...mesti ramai yang ingin tahu siapakah pula lelaki bersut merah hitam ni kan ? Dan kenapa sut nya berwarna merah ? Haa, kalau tanya die hard fans Marvel Comics mesti tahu punya la kan...especially bagi pengikut tegar si...

Brush With Danger film luar karya sutradara indonesia

Kalau biasanya film luar itu semuanya hasil karya orang luar. tapi untuk film yang satu ini kita mesti berbangga. karena film karya dari sutradara indonesia berhasil membuat film di Hollywood. Yakni kakak-adik bernama Livi Zheng dan Ken Zhengs. Ta...
by Catatan Fadil on Nov 26, 2015

Film Review - The Martian

> What's Up Guys...♫ Wake me up when September ends...♪Huh, bila lama sangat tak update blog ni...terasa macam kekok nak menulis entri...memang terasa macam cepat sangat pula bulan September berlalu...dan dalam tak sedar sekarang ni sudah pun...

Film Review - Maze Runner : The Scorch Trials

> What's Up Guys...Huh, memang agak lama juga blog ni tak update sebarang entri terbaru sejak beberapa minggu yang lepas kan ? Hmm, nak buka blog pun tak sempat...haa, inikan pula nak update blog, lagi la kan...HAHA...kejap je...

‘HENERAL LUNA’ – movie review and quotable quotes

“I do not believe that a biography of a man should be all praises. It should be both praise and criticism because it is not bad to show the human side of a person. You make him human by painting his defects.”                      ...
by The Filipino Scribe on Sep 5, 2015

Contoh Review Text Lengkap

English Admin -  Contoh review text tentang film, buku, novel, dan karya lainnya lengkap dalam bahasa Inggris. Diantara jenis teks bahasa Inggris yang sering berhubungan dengan suatu karya orang lain adalah teks review. Tujuan ditulisnya sebuah teks...
by English Admin on Jul 22, 2015
Close