Kesihatan Blog Posts

Mata Panda? oh tidakk

Assalammualaikum wbtTak kisah la kita ni kerja apa, penulis atau pelajar atau juga ibu/bapa yang berjaga waktu anak tidak sihat atau mungkin juga seorang doktor yang kerja ikut syif  atau apa2 jer yang membuatkan kita kurang rehat, kurang tidur...
by sweetsourleyra on Jan 10, 2017

Ejen Biobax Putrajaya

Ejen Biobax Putrajaya, Cyberjaya, Dengkil, Bukit ChanggangAlhamdulillah. Siapa yang dah cuba guna Biobax ni, memang puas hati. Abe We sendiri pun memang ada 1 botol bawa ke mana-mana. Kenapa Abe We sentiasa bawa? Pertama nya sebab Abe We selalu selse...
by Wayne Harraz on Jan 5, 2017

10 Simple Steps to Make the Most of Every Day

“Success in life is founded upon attention to the small things rather than to the large things.” – Booker T. WashingtonOur lives are a large collection of single days one right after the other. The sun rises, the sun sets, and it rises again. A...
by Absolute Misdemeanor™® on Jan 2, 2017

Mati Hidup Semula

Assalammualaikum wbt.Kalau orang lain gi bercuti dalam dan luar negeri..pergi balik kampung..hadir kenduri nikah la..khatan la..bertunang..merisik dan segala acara kan mcm Umi dulu2 la tp kali ni aktiviti tu tak masuk dalam list weekend terakhir 2016...
by sweetsourleyra on Jan 1, 2017

8 Manfaat Kopi Untuk Kesihatan Kulit Wajah Anda.

Kopi adalah salah satu minuman kegemaran untuk diminum ketika sedang santai. Selain itu minum kopi juga biasa dilakukan orang ketika sedang meeting di pejabat. Kopi juga sangat dipercayai untuk mengusir rasa mengantuk yang sedang dialami. Kopi selain...
by sentiasabikinpanas on Dec 28, 2016

Cara Mudah Hilangkan Batuk Berkahak Pada Bayi Dan Kanak-kanak.

Sebagai ibubapa, apabila anak-anak mengalami batuk sudah tentu amat merisaukan lebih-lebih lagi jika anak itu masih bayi. Ada doktor yang memeriksa memberikan ubat yang berlebihan kepada bayi sehingga boleh memudaratkan bayi itu dan ada pula yang tid...
by sentiasabikinpanas on Dec 28, 2016

Minyak Herba Asmak - Penawar Asma Pada Bayi

Minyak Herba Asmak Penawar Asma Mujarab   Dilema ibu anak pengidap asma.Perkara yang paling merisaukan seorang ibu adalah apabila anak demam ditambah pula dengan batuk dan selsema. Lebih teruk lagi jika sianak pengidap asma. Pasti ianya ama...
by Mommy fiqa on Dec 28, 2016

When Connections Are Bad, They’re Bad

Can you remember a time when you needed to download something from the website and you were just staring at the estimated time left for the document to be downloaded?Especially when the loading bar reached 99%… and the stupid internet connection ge...
by Absolute Misdemeanor™® on Dec 20, 2016

10 Faktor Utama Penyebab Kemandulan Pada Wanita.

Kudrat seorang wanita adalah menjadi seorang ibu dan mempunyai anak-anak yang lahir dari dalam rahimnya. Namun, tidak dapat dinafikan bahawa beberapa perkara menyebabkan wanita mengalami kemandulan yang menjadi permasalahan dalam dunia pembiakan.Seca...
by sentiasabikinpanas on Dec 14, 2016

7 Manfaat Minum Air Suam Bagi Kesihatan Tubuh.

Air merupakan sesuatu yang sangat penting bagi kelangsungan hidup manusia. Menurut pakar kesihatan kita disarankan untuk minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Selain itu, tentunya kita juga sudah tahu bahawa 80 peratus kandungan dalam tubuh ma...
by sentiasabikinpanas on Dec 14, 2016

Makanan apa penggalak Cyst atau Fibroid ? jom kita elakkan !

Assalammualaikum wbt..Sebenarnya artikel ni dah lama disimpan dalam draft..ada la kira2 4 tahun kot..peram punya peram dah macam labu peram pulak tapi nasib tak basi 😅😅Hanya nak kongsi serta saling mengingati sesama kita tentang pemakanan kita...
by sweetsourleyra on Dec 6, 2016

INFO | Cara Mengatasi dan Merawat Masalah Senggugut atau Period Pain

Assalamualaikum..Hi semua ! Tahukan apa itu senggugut ? Senggugut adalah sakit perut semasa kedatangan haid. Melalui daripada pembacaan Lyssa sendiri, lebih kurang 40% - 70% daripada wanita yang berada dalam tempoh kesuburan akan mengalami senggugut.
by LYSSA FAIZUREEN on Dec 3, 2016

Ruam Bayi Powder l Penawar Warisan Terbaik Untuk semua Jenis penyakit Kulit

Assalamualaikum....Ada tak sesiapa yang anak-anak atau diri sendiri mengalami masalah kulit??? Dah bermacam ubat steroid digunakan, dah bermacam jenis sabun  cuba tapi masalah kulit tak hilang-hilang.Terutama mereka yang ada masalah ekzema.I fee...
by Mommy fiqa on Nov 22, 2016

Kenali Jenis Ruam

SUMBER:GOOGLERuam boleh berlaku dalam kalangan dewasa dan kanak-kanak disebabkan oleh sesuatu yang memberi iritasi kepada kulit. Ruam akan bermula dalam jangka masa 48 jam selepas terkena dengan alergen atau bahan penyebab (dermatitis). Bercakap...
by Mommy fiqa on Nov 20, 2016

Sakit Belikat Boleh Merebak ?

Assalamualaikum..Kebetulan disebabkan sekarang ni Lyssa sedang mengalamai sakit belikat, Lyssa nak sharelah sedikit info mengenai sakit belikat ni. Tak tahu macam mana lah tiba-tiba dalam 3 4 hari ni belakang Lyssa ni asyik dok sakit-sakit ja. Tekan...
by LYSSA FAIZUREEN on Nov 19, 2016

HER d'Glo Minuman Berkolagen Mampu Merawat Pelbagai Masalah Kulit

Assalamualaikum..HER d'Glo Minuman Berkolagen Mampu Merawat Pelbagai Masalah Kulit  | Hi semua.. Sekarang, Lyssa nak tanya. Korang pernah terdengar tak dengan satu produk kecantikan ni yang mampu merawat pelbagai masalah kulit kita ? Lyssa...
by LYSSA FAIZUREEN on Nov 18, 2016

Turunkan Kolestrol Dengan Jus Qalbi

Tidak kisahlah lelaki atau perempuan bila kolesterol berlebihan dalam badan akan mengalami tanda-tanda seperti :Timbul bintik-bintik putih(biji lemak) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leherMudah letihPenat dan cepat men...
by Mommy fiqa on Nov 12, 2016

Kelebihan dan Testimoni Jus Adawa

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera.Hari ini saya berkesempatan untuk menerangkan salah satu produk Rawwaf iaitu Jus Adawa.APA TU JUS ADAWA.. ==================☆JUS ADAWA adalah jus herba tinggi antioksida. Yang penting rasa sedappp. Minum 2...
by Kedai Online Haziq on Oct 22, 2016

Produk Herba Dari Rawwaf

Assalamualaikum dan salam sejahtera.Berita baik untuk anda kerana saya telah menjadi dropship untuk produk herba dari syarikat membuat herba yang semakin dikenali ramai, iaitu dari Rawwaf Synergy Resources yang berpusat di Kuala Lipis,Pahang.Syarikat...
by Kedai Online Haziq on Oct 15, 2016

Zika Virus Kini Memasuki Malaysia!

Zika Virus Kini Memasuki Malaysia!! | Menakutkan! Aku ada menulis mengenai kes zika virus yang menyerang Singapore dalam cerita Zika virus kini melanda singapura. Dan kini pihak kesihatan malaysia telah mengesahkan bahawa seorang rakyat malaysia disa...
by ceritaejoy on Sep 1, 2016
Close