Novelfree Blog Posts

NOVELPLUS MERAIKAN TEMA "TIADA NOKTAH CINTA" PADA MINGGU INI DENGAN NOVEL ROMANTIK TERBAIK!

Promosi "Tiada Noktah Cinta" di NovelPlusSempena hari Rabu yang indah ini, admin nak memulis semula disebabkan terlalu lama idea ini tertangguh sampai dah bersawang blog. Kasihan kepada para followers yang ingin tahu apakah update terbaru dari NovelP...
by Novel Plus on Jul 27, 2016

5 PERKARA MENARIK YANG BAKAL BERLAKU RAYA TAHUN INI

Selang beberapa minggu lagi, umat Islam seluruh dunia akan mula bergembira menyambut kedatangan bulan Syawal demi meraikan hari lebaran yang sangat dinantikan setelah genap sebulan berpuasa menahan lapar dan dahaga. Kemeriahannya juga sudah semakin d...
by Novel Plus on Jun 21, 2016

NOVEL-NOVEL MENARIK MENEMANI ANDA SEPANJANG BULAN RAMADAN INI

Alhamdulillah,Syukur dipanjatkan kepada Tuhan kerana kita masih lagi dibenarkan bernafas di bumi bertuah Malaysia ini dan berada di dalam bulan yang penuh keberkatan ini iaitu Ramadan. Admin juga cukup berbangga kerana novelis-novelis sekalian memanf...
by Novel Plus on Jun 8, 2016

5 NOVEL PALING POPULAR UNTUK SEPANJANG TAHUN 2016

Hi semua, mesti ramai yang tengah dalam mood nak berpuasa ni kan? Bagus, ibadah mulia wajib untuk kita raikan bersama tapi adakah korang benar-benar dah ready. Banyak dugaan yang bakal melanda sepanjang bulan Ramadan ini jadi korang kenalah cekalkan...
by Novel Plus on Jun 2, 2016

NOVEL PILIHAN PEMBACA SEMPENA MENJELANG RAMADAN INI

Tidak beberapa lama sahaja lagi, kita akan berada di dalam bulan penuh kemuliaan iaitu Ramadhan. Bulan yang penuh keberkatan dan kedamaian di mana di ketika inilah kita sesama insan dapat merasakan keakraban sesebuah hubungan melalui tradisi yang diw...
by Novel Plus on May 26, 2016

REVIEW NOVEL: "JODOH TERPAKSA CINTA MERELA" ADAKAH CINTA HANYA SEKADAR SANDARAN

Dah lama juga admin tak ada buat review novel berkenaan novel-novel terbaru yang bertimbun-timbun datang di NovelPlus. Jangan risau sebab admin sedaya upaya cuba untuk memberikan korang yang terbaik hanya di NovelPlus. Maaflah kalau admin keciciran m...
by Novel Plus on May 6, 2016

"CINTAI AKU KERNA CINTA" MEMBERIKAN INSPIRASI KEPADA SEMUA PEMBACA

Bukan sekali admin dihidangkan dengan kisah sebegini, namun ia seringkali dijadikan cerita kerana ia adalah hakikat sebenar mentaliti masyarakat Melayu kini yang begitu memandang kesempurnaan dan kecantikan semata-mata. Tidak kurang dengan menghulurk...
by Novel Plus on Apr 6, 2016

NOVELPLUS KINI DI TANGGA PERTAMA GOOGLE PLAY!

Ramai yang pernah berkata bahawa kami tak mampu. Ada juga yang masih skeptikal barangkali dengan kemampuan kami. Namun itu bukanlah perkara yang mampu mematahkan semangat kami. NovelPlus baru sahaja beberapa bulan menebarkan sayap dalam dunia penerbi...
by Novel Plus on Mar 3, 2016

KUCING PENEMAN DAN PENCETUS ILHAM PENULIS

Ramai yang mengatakannya namun admin agak sukar nak percaya kesahihannya. Benarkah penulis novel ini selalunya penyayang dengan haiwan terutamanya kucing. Banyak juga perkaitan yang disebarkan melalui laman-laman sosial mengenai kemungkinan tersebut.
by Novel Plus on Feb 18, 2016

5 NOVEL YANG BAKAL MEMBUAT ANDA BERGENANG AIRMATA

Ramai yang pada zaman kini suka membaca novel-novel yang sebahagiannya sarat dengan kisah sedih dan menyayat hati. Tidak kurang juga yang sering mengajak pembaca untuk turut sama bergenang airmata tatkala selesai membacanya. Kebanjiran novel-novel be...
by Novel Plus on Feb 4, 2016
Close