Parenting Blog Posts

From Sleeping Angel, To Sleeping Demon - My Toddler, The Sleep Thief

My daughter slept through from the age of two months, and oh how smug I was about that. I had the perfect baby who slept like a dream and everything was lovely and happy. Fast forward to today, she will be two next month and she hates sleep. She is a...
by A Slice of My Life Wales on Jan 13, 2017

WAKTU FISIOLOGI BADAN BERFUNGSI

๐Ÿ•”5 - 7 pagiWaktu di mana usus besar bekerja. Mesti disiplinkan diri utk *buang air besar* dalam waktu ini. Jika tak, penyakit akan berkumpul.๐Ÿ•–7 - 9 pagiWajibkan diri utk *bersarapan* . Jika tak, metabolisma badan akan turun mendadak. Sebab...
by ibu ainul alif dan aisy on Jan 11, 2017

Review : Aveeno Baby Range

*Disclosure : I received these Aveeno products in exchange for an honest review*At BlogFest16 I came across the baby range from skincare brand Aveeno and was pleased to find a sample of their Baby Soothing Relief Emollient Cream in the goody bag...
by A Slice of My Life Wales on Jan 10, 2017

Dutch Lady 4 Tahap Nutri Planโ„ข Membantu Perkembangan Si Manja Saya

Assalamualaikum Kenangan paling terindah yang akan kita kenang apabila kita semakin menginjak usia kita adalah apabila mengenangkan kembali saat-saat pembesaran anak-anak kita.Haruslah kita akan kenang saat-saat mereka bayi sehinggalah dewasa.Kena...
by kisah si dairy on Jan 10, 2017

Lunavie Breast Thermo Pad 2 In 1 Menghilangkan rasa sakit Bagi Ibu Menyusukan anak

Assalamualaikum Bengkak Payudara!! Selalu sangat terjadi sepanjang aku menyusukan Naura.Kadang-kadang boleh demam bila bengkak tu terjadi.Ibu menyusukan anak memang tidak lari dari bengkak susu Bagaimana Bengkak susu itu terjadi Bengkak susu a...
by kisah si dairy on Jan 10, 2017

Cabaran 2017 Apabila Anak Masuk Sekolah Rendah

wahh bukan main kaw ya yana mencabar la sangat tahun ni..huhuuh serius sebagai ibu anak 3 sgt2 mencabar lagi-lagi kerja sowang-sowang macam-macam.. ya allah boleh ka aku nak menempuhnya..serius kena ada azam baru la..hidup di dunia yang penuh dengan...
by ibu ainul alif dan aisy on Jan 3, 2017

Dia Dah mula untuk Belajar

Assalamualaikum Hai korang..Wah...busy bebenor puan blog ni kan..Sampai nak buat post untuk family pun takde masa dah..hahaha...bukan apa,Produk review senantiasa ada..Alhamdulillah..syukur..Tengah siapkan draft yang berderet ni..Takut tak sempat...
by kisah si dairy on Dec 30, 2016

6 Tips Agar Anak Tidak Berkata Kasar Dan Jorok

6 Tips Agar Anak Tidak Berkata Kasar Dan Jorok – Sahabat muslimah, penting sekali diketahui bagaimana cara mendidik anak dengan baik dan benar. Tidak ingin menyesal kan ketika ternyata anak yang didambakan setelah beranjak remaja atau dewasa be...
by catatanmuslimah.com on Dec 27, 2016

My Toddler's First Steps - At 22 Months

You may recall me mentioning that Aria still wasn't walking at twenty months and was undergoing tests for suspected hip problems, possibly hip dysplasia. Fast forward two months and we have had A LOT of progress! First and most important things first...
by A Slice of My Life Wales on Dec 20, 2016

Keperluan Sekolah Tahun Satu 2017

Keperluan sekolah tahun satu 2017 hampir sudahh.. huhuhu  rasa ya allah cepatnya masa berlalu..hanya tinggal beberapa hari ja lagi pun bakal muncul tahun 2017..dah kembali nak ke sekolah  inilah runtin harian ibu bapa bila anak-anak sudah s...
by ibu ainul alif dan aisy on Dec 20, 2016

Bila si Naura Dah Banyak Gigi

Assalamualaikum Lepas kakak,si adik pulak nak kena di ajar berus gigi..Yelah..Bila gigi dah banyak ni,kenalah ajar dia gosok gigi kan..Kang kalau dibiarkan cepat pulak rosak gigi dia tu. Setakat ni Naura dah ada 8 batang gigi,enam diatas dua di...
by kisah si dairy on Dec 19, 2016

YOU NEED A HOLIDAY LAH Traveloka Online Contest

Sabah adalah destinasi impian ana untuk membawa anak-anak bercuti ke sana , insyaallah kalau ada rezeki..memandangkan Traveloka nak bagi tiket free segalanya mungkin menjadi impian kami sekeluarga.#MyTravelokaEscapadeHai u all hampa taw dak Traveloka...
by ibu ainul alif dan aisy on Dec 19, 2016

Bila si Naura Dah Banyak Gigi

Assalamualaikum Lepas kakak,si adik pulak nak kena di ajar berus gigi..Yelah..Bila gigi dah banyak ni,kenalah ajar dia gosok gigi kan..Kang kalau dibiarkan cepat pulak rosak gigi dia tu. Setakat ni Naura dah ada 8 batang gigi,enam diatas dua di...
by kisah si dairy on Dec 19, 2016

Weekend Kami

Assalamualaikum Happy Monday korang..Sebenarnya ada banyak entry aku yang delay.Sebab apa,sebab internet dah warning pasal penggunaan data.So,tak bolehlah aku nak bersuka ria dok upload  gambar banyak-banyak kat blog.Sebab nak upload tu pun m...
by kisah si dairy on Dec 18, 2016

Weekend Kami

Assalamualaikum Happy Monday korang..Sebenarnya ada banyak entry aku yang delay.Sebab apa,sebab internet dah warning pasal penggunaan data.So,tak bolehlah aku nak bersuka ria dok upload  gambar banyak-banyak kat blog.Sebab nak upload tu pun m...
by kisah si dairy on Dec 18, 2016

Percutian Percuma Di Gambang Water Park

Contest dari Villasuri Homestay memberi keajaiban kepada anda semua jom kita sama-sama cuba nasib kalau anda ada tuah rezeki kepada anda..boleh menikmati pelbagai hidangan makanan#1 Masuk ke Gambang Water Park PERCUMA.4 tiket masuk ke Gamba...
by ibu ainul alif dan aisy on Dec 14, 2016

Ambil angin Petang di Teluk Sengat Kota Tinggi

Assalamualaikum Apa lagi yang membuatkan hati ni gembira bila dapat berkumpul dengan adik beradik..Apa tah lagi dapat berjalan bersama-sama..Menikmati keindahan petang di tepi laut Sebenarnya memang dah lama tak menjengah di Teluk sengat ni..Te...
by kisah si dairy on Dec 13, 2016

Ambil angin Petang di Teluk Sengat Kota Tinggi

Assalamualaikum Apa lagi yang membuatkan hati ni gembira bila dapat berkumpul dengan adik beradik..Apa tah lagi dapat berjalan bersama-sama..Menikmati keindahan petang di tepi laut Sebenarnya memang dah lama tak menjengah di Teluk sengat ni..Te...
by kisah si dairy on Dec 13, 2016

Suprise Birthday Untuk Emak

Assalamualaikum Jumaat yang lepas,Birthday my mom yang ke 53 tahun.Kami adik beradik dah plan awal untuk "Suprise Birthday" dia.. Tapi plan asal macam kelam kibut sikit sebab malam tu dia ada Majlis Marhaban di rumah jiran aku..Tukar plan di sa...
by kisah si dairy on Dec 12, 2016

Ciri-Ciri Sahabat Yang Tak Ada Faedah Di Jadikan Sahabat

...
by ibu ainul alif dan aisy on Dec 12, 2016
Close