Perniagaan Blog Posts

CARA DAN PELUANG UBAH KEHIDUPAN MENJADI LEBIH BAIK

Cara mengubah kehidupan menjadi lebih baik dan peluang terbaik ubah kehidupan memulakan perniagaan tanpa modal Bagaimana mengubah kehidupan kepada kehidupan yang lebih baik? Semua orang mahukan perubahan hidup menjadi lebih baik, namun tidak mahu mel...
by PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD on Dec 3, 2016

10 TIPS DAN KUNCI KEJAYAAN DALAM PERNIAGAAN

10 tips berniaga, strategi, petua, rahsia dan kunci kejayaan membina perniagaan sendiri yang berjaya dari pengalaman berniaga. Perkara utama sebelum memulakan bisnes atau bina perniagaan sendiri ialah meletakkan motif atau tujuan perniagaan sebagai m...
by PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD on Nov 25, 2016

4 JENIS KEKASIH DALAM BISNES

Assalamualaikum semua, Hai! apa khabar? masih bersemangat nak ubah hidup anda jadi luar biasa dengan bisnes? Bagus!!! Baiklah…harini saya nak share pasal 4 jenis customer dalam bisnes atau kategori customer engagement. Customer engagement sangat pe...
by Kedai Online Haziq on Nov 2, 2016

CARA BUAT FANS PAGE FACEBOOK PERNIAGAAN

Cara membuat dan membina fan pages facebook dengan teknik berkesan untuk promosikan perniagaan secara online Fanpage facebook adalah medium pemasaran terbaik untuk memasarkan produk perniagaan secara online yang berkesan kerana  facebook adalah medi...
by PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD on Sep 23, 2016

PROMOSI PENJAWAT AWAM DAN PELAJAR TAMBAH PENDAPATAN

Promosi khas untuk penjawat awam dan pelajar menambah pendapatan dengan berniaga emas pelaburan Public Gold secara sambilan dengan modal kecil Public Gold syarikat pelaburan emas dan perak fizikal terbesar Malaysia memberi peluang menambah pendapatan...
by PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD on Sep 2, 2016

TAWARAN JADI AGEN PUBLIC GOLD OGOS 2016

Tawaran hebat menjadi agen Public Gold mula berniaga emas pelaburan termurah bebas gst melalui promosi merdeka sehati sejiwa ogos 2016. Promosi Public Gold bulan ogos 2016 sempena bulan kemerdekaan Malaysia, sehati sejiwa membuka peluang dan tawaran...
by PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD on Aug 4, 2016

Resepi Air Mangga Susu istimewa.

Resepi Air Mangga Susu istimewa | Korang perasan atau tidak, sekarang ni, macam-macam menu muncul dekat sekeliling kita termasuklah air mangga susu ni. Kenapa sebelum ni takda pun? Atau ada tapi tak popular? Ha, sesiapa boleh tolong jawab kan? Mungki...
by ceritaejoy on Aug 1, 2016

Sibuk dengan penghantaran minyak mujarab!

Sibuk dengan penghantaran minyak mujarab! | Aku tak pasti semua orang macam ni atau aku je yang macam ni. Aku sendiri pun tak tahu kenapa hati ni malas je nak menulis waktu hujung minggu. Aku cerita sikitlah apa yang berlaku dalam kehidupan aku...
by ceritaejoy on Jul 30, 2016

Nasi Lemak Pandan Mieeza Digemari Ramai

Nasi Lemak Pandan Mieeza Digemari Ramai | Ini berdasarkan sambutan yang diterima setelah baru beroperasi selama sembilan hari ketika artikel ini ditulis. Walaupun baru dibuka pada 16 Julai 2016, namun sudah ramai pelanggan yang singgah membeli Nasi L...
by TopSeoFriendly on Jul 25, 2016

Nasi Lemak Pandan MIEEZA Sedap

Nasi Lemak Pandan MIEEZA Sedap | Betul ke sedap? Nak tahu bolehlah kalian mencubanya. Lokasinya terletak berhadapan Mid Point Shopping Complex iaitu tapak letak parking kereta yang disediakan khas untuk gerai jualan untuk penjaja-penjaja kecil.Gerai...
by TopSeoFriendly on Jul 17, 2016

Nasi Lemak Pandan MIEEZA Bakal Top Di Pandan Indah

Nasi Lemak Pandan MIEEZA Bakal Top Di Pandan Indah dalam waktu terdekat.  Ini kerana sebuah gerai jualan di bawah nama MIEEZA CREATIVE CATERING bakal membuka gerainya di Pandan Indah (MID POINT), tapak letak kereta bersebelahan The Store Mid Poi...
by sensasi2020 on Jul 16, 2016

10 CARA BERKESAN PROMOSIKAN PERNIAGAAN

Cara paling berkesan promosikan perniagaan atau iklan produk perniagaan untuk memajukan dan mengembangkan perniagaan Promosikan perniagaan adalah satu perkara paling penting yang mesti dilakukan setelah membuka peniagaan baru untuk memajukan dan memp...
by PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD on Jun 13, 2016

KELEBIHAN BERPUASA SERTA PROMOSI PUBLIC GOLD RAMADHAN

Kelebihan berpuasa dari hadis dan kajian sains serta promosi memulakan perniagaan emas pelaburan bulan ramadan sempena bulan mulia bulan barokah Sempena bulan ramadhan iaitu bulan puasa bagi umat islam yang bakal menjelma dijelaskan kelebihan atau fa...
by PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD on Jun 3, 2016

Pertandingan Rancangan Perniagaan RBC 2016

Pertandingan Rancangan Perniagaan RBC 2016 | RBC adalah satu program yang memberi peluang kepada Belia Malaysia untuk merealisasikan idea-idea bernas dan diterjemahkan kepada satu perniagaan yang berdaya maju di kawasan luar bandar.Pertandingan Ranca...
by sensasi2020 on May 30, 2016

Mencari Perfume Murah Tapi Tahan Lama? Sini tempatnya.

Mencari Perfume Murah Tapi Tahan Lama? Sini tempatnya|Ramai daripada kita yang nak wangi. Tetapi tak ramai daripada kita yang sanggup berlabur ratusan ringgit untuk beli perfume. Bila tiada pilihan, kita beli harga yang sedang-sedang saja.Tapi faham-...
by ceritaejoy on May 25, 2016

Mencari Perfume Murah Tapi Tahan Lama? Sini tempatnya.

Mencari Perfume Murah Tapi Tahan Lama? Sini tempatnya|Ramai daripada kita yang nak wangi. Tetapi tak ramai daripada kita yang sanggup berlabur ratusan ringgit untuk beli perfume. Bila tiada pilihan, kita beli harga yang sedang-sedang saja.Tapi faham-...
by ceritaejoy on May 25, 2016

Peniaga Online Bakal Dikenakan Cukai Pendapatan

Peniaga Online Bakal Dikenakan Cukai Pendapatan | Ramai yang berniaga secara online (bisnes online), tidak kiralah secara kecil-kecilan dan besar akan dikenakan cukai pendapatan. Kementerian kewangan sedang mengkaji tentang perkara tersebut. Perkara...
by TopSeoFriendly on May 18, 2016

Jualan Kuih Raya 2016.

Jualan Kuih Raya 2016|Amboi! Belum puasa dah jual kuih raya kan aku ni? Yang sebenarnya, bukan aku yang jual ya! Tapi ada orang yang minta aku iklankan jualan kuih raya beliau dekat blog ceritaejoy. Aku tersangat lah berlapang dada menerima...
by ceritaejoy on May 13, 2016

Jualan Kuih Raya 2016.

Jualan Kuih Raya 2016|Amboi! Belum puasa dah jual kuih raya kan aku ni? Yang sebenarnya, bukan aku yang jual ya! Tapi ada orang yang minta aku iklankan jualan kuih raya beliau dekat blog ceritaejoy. Aku tersangat lah berlapang dada menerima...
by ceritaejoy on May 13, 2016

Panduan Mendaftar Syarikat Secara Online di Portal SSM

Cara Mendaftar Syarikat/ Perniagaan Baru Di SSM Online. Panduan ini dikongsi untuk mereka yang berada jauh dari pejabat SSM dan juga mereka yang tiada masa ke SSM. Peringatan juga kepada mereka yang berniaga secara online adalah wajib berdaftar denga...
by Blog Terviral Malaysia on May 12, 2016
Close