Muhd_Akmal Profile

Ameer Hamzah

Join Date:
2012-11-21

About
I am a part-time blogger, love all types of music, love to travels a lot. Simple person.
My Social profiles

Blogs Owned

1. Kisah Seorang Pengembara Jalanan

Blog tentang kehidupan, isu semasa, pendapat dan hiburan

Latest Blog Posts

  • 10 gambar sepanjang zaman yang pasti akan menyentuh jiwa anda
    on Oct 30, 2014
    Gambar boleh mempengaruhi emosi. Setuju? Gambar boleh menggambarkan seribu perkara. Ramai yang menyetujuinya. Sebuah gambar yang diambil boleh memberikan pelbagai gambaran kepada setiap orang yang melihatnya. Banyak gambar yang kita ambil setiap...
  • 4 Gambar Rekabentuk Pesawat Masa Hadapan Yang Super Awesome
    on Oct 29, 2014
    Mengancam! Konsep Pesawat Penumpang Yang Lutsinar (5 Foto) | Jangan terkejut dengan reka bentuk kapal terbang ini yang dihasilkan dengan struktur dinding lutsinar. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxW...
  • Beza ketenangan dan kegembiraan
    on Oct 29, 2014
    Kegembiraan biasanya sementera manakala ketenangan biasanya kekal.Orang yang gembira, dalam hatinya mungkin berduka. Orang yang berduka, mungkin dalam hatinya tenang. Dukanya bukanlah kesedihan mendalam. Dukanya adalah suatu bentuk ketenangan yang su...
  • Aku bersyukur
    on Oct 29, 2014
    Aku bersyukur sebab aku sekarang dah tak larat dan semakin lemah. Mungkin inilah yang terbaik. Aku tak perlu lagi bersusah-payah.Bila keadaan dah macam ni, mungkin aku akan berehat. Mungkin rehat aku sekejap. Mungkin lama. Bergantung.Aku tak perlu me...
  • Video palsu pun depa percaya
    on Oct 29, 2014
    Aku tengok UAI dalam video tu langsung tak sama. Aku tak faham kalau masih ada orang yang percaya individu dalam tu adalah UAI. Barangkali otak depa tak berfungsi dengan baik untuk menafsir bentuk wajah UAI yang sebenar.Bahagian-bahagian yang tak sam...
  • (6 GAMBAR) KRISTIN KREUK SEKARANG YANG SEMAKIN JELITA
    on Oct 28, 2014
    Kristin Laura Kreuk (31) ialah pelakon yang mula terkenal kerana melakonkan watak Lana Lang di dalam siri tv Smallville. Siri TV ini berada di udara dari 2001 sehingga 2011.Bagaimanakan ? Adakah masih comel? Ibu beliau berbangsa Cina dan be...
  • Filem Bunohan Full Movie
    on Oct 26, 2014
    BARISAN PELAKON & PEKERJA FILEMBARISAN PELAKON FILEM BUNOHANIlham : Faizal HusseinAdil ‘Bunga Lalang’ : Zahiril AdzimBakar : Pekin IbrahimDeng : Bront PalaraePok Wah : NamronPok Eng : Wan Hanafi SuJolok : Hushairy HussinMuski : Amerul Affendi...
  • Giveaway Pertama SitiSab
    on Oct 26, 2014
    Tag :1)Farah Waheeda Wahid2)Cik Ann3)Mia Liana...
  • GIVEAWAY RM100 Untuk Seorang Pemenang Bertuah
    on Oct 26, 2014
    GIVEAWAY November . Bermula hari ini sehingga 30 November.Senarai filem melayu yang akan ditayangkan di pawagam pada penghujung 2014/2015cicakman 3dendam orang matianak jantanlelaki harapan duniamanisnya cinta di cappadocciahanyut gila babynotas...
  • Cara terbaik tingkatkan trafik blog
    on Oct 25, 2014
     Backlink adalah sebuah hal WAJIB bagi seorang blogger yang menginginkan blog mereka memiliki ranking yang baik di search engine, kerana melalui backlink tersebutlah search engine mengindeks blog mereka. Ada bermacam cara untuk membuat sebu...
  • Filem melayu
    on Oct 25, 2014
    Filem melayu berkenaan LAPORAN akhbar sebelum ini menyebut kerajaan mungkin mengharamkan filem atau drama tempatan yang memaparkan aksi lumba haram dan mat rempit. Bagaimanapun, tidak dipastikan lagi sama ada pengharaman itu akan dilakukan atau tidak...
  • Filem Komedi Hantu Bungkus Ikat Tepi
    on Oct 25, 2014
    Walaupun ramai beranggapan industri perfileman Malaysia sedang melalui zaman suram, syarikat penerbitan MIG Pictures tetap tidak berputus asa untuk menghasilkan filem terbaru.Terkini MIG bakal muncul dengan filem terbaru bergenre komedi, berjudul ‘...
  • Ramalan saintis mengenai wajah manusia untuk 100,000 tahun akan datang?
    on Oct 24, 2014
    Wajah manusia seperti digambarkan oleh saintis. DAHI besar, muka leper dan mata bundar begitulah ramalan saintis tentang raut wajah manusia 100,000 tahun akan datang. Penyelidik Nickolay Lamm dan Pakar Genom...
  • Ustaz Azhar Idrus difitnah
    on Oct 24, 2014
    Video Skandal Seks Ustaz Azhar Idrus Merupakan Fitnah Terbesar Abad IniHari ini, heboh seantero Malaya konon tersebarnya satu video skandal seks Ustaz Azhar Idrus berdurasi hampir 1 minit. Jika dilihat sekali imbas, riak wajah lelaki yang berada di d...
  • Dosa-dosa Besar
    on Oct 24, 2014
    Dosa-dosa Besar Yang Dianggap BiasaPOSTED ON FEBRUARY 20, 2014 BY ADMINKhutbah Pertama:إِنّ الْحَمْدَ لِلَّهِ نَحْمَدُهُ وَنَسْتَعِيْنُهُ وَنَسْتَغْفِرُهُ وَنَعُوْذ...
  • Filem Budak Pailang full movie
    on Oct 24, 2014
    Budak Pailang merupakan sebuah filem genre aksi dan kongsi gelap yang ditayangkan pada 1 November 2012 diMalaysia. Ia diarah oleh Hashim Rejab, mengisahkan jenayah masyarakat seperti kongsi gelap. Ia dikelaskan sebagai 18 dan mula tayang pa...
  • Cara elak mimpi ngeri
    on Oct 24, 2014
    Pernahkah anda bermimpi dikejar sesuatu yang anda tidak tahu apa, tetapi ia besar dan menakutkan. Anda berlari semahunya, memaksa kaki bergerak dan semuanya kelihatan sangat perlahan sedangkan otak anda menyaksikan ia selajunya. Anda berlari dan berl...
  • Takdir dan Jodoh
    on Oct 24, 2014
    "Jodoh di tangan Tuhan, tetapi manusia harus berikhtiar mencari dan memilihnya" Pendpt ini lebih baik dari pendpt pertama, walaupun masih belum sempurna. Masalahnya terletak pada sudut ikhtiar untuk mencari dan memilih jodoh."Jodoh di tangan Tuhan da...
  • Zizan Razak Kena Maki Kerana Gambar Foto Sembelih Lembu
    on Oct 24, 2014
    Siapa sangka dalam kemeriahan umat Islam menyambut perayaan Aidiladha yang lalu, ada juga kontroversi yang melanda pelawak terkenal tanah air, Zizan Razak.Isu ini bermula apabila Zizan memuat naik sekeping fotonya sedang memegang parang di hadapan se...
  • Perempuan jual mahal atau lelaki kurang romantik?
    on Oct 23, 2014
    Aku rase macam payah betul sekarang ni nak jumpa pasangan yang betul2 sepadan. Korang setuju tak? Kadang-kadang rase down jugak bila memikirkan diri ini yang tak la teruk sangat, tapi asyik rase terkilan nengokkan wanita-wanita comel dengan kekasihny...
1
Blogs
0
Followers
0
Following
Loading Comments...

My Wall

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Log in or Register to place a comment

Close