Muhd_Akmal Profile

Ameer Hamzah

Join Date:
2012-11-21

About
I am a part-time blogger, love all types of music, love to travels a lot. Simple person.
My Social profiles

Blogs Owned

1. Kisah Seorang Pengembara Jalanan

Blog tentang kehidupan, isu semasa, pendapat dan hiburan

Latest Blog Posts

  • Terjemahan lagu My Heart Will Go On
    on Oct 20, 2014
    Setiap malam dalam mimpikuAku melihat kamu , merasaimu ,Begitulah aku tahu bagaimana kamu telah pergiJauh di seberang sanaDan ruang di antara kitaKamu telah datangMembuktikan bahawa kamu telah pergiDekat, jauh , di mana sahaja kamu beradaAku percaya...
  • Rahsia 7 ayat di dalam surah al-Fatihah
    on Oct 17, 2014
    Mari kita baca dan hayati artikel mengenai kelebihan dan keistimewaan 7 ayat dalam Surah al-Fatihah ini.Subhanallah. Sesungguh Allah itu Maha Hebat dan Maha Bijaksana.Rahsia Di Sebalik Tujuh Ayat Surah al-FatihahSurah al-Fatihah ada tujuh ayat. Kalau...
  • Muzik Video Inggeris Terbaik Sepanjang Zaman (Pilihan Penulis Blog)
    on Oct 17, 2014
    10Lame dah lagu ni. Mase aku sekolah menengah lagi .9Lagu ni mase aku nak habis sekolah menengah.8Lagu ni mase world cup 19987 6First time dengar lagu ni dalam bulan puasa. Sepupu yang ajak dengar. Terbaik . Never gets old.5 Lagu ni banyak memori. Ti...
  • Software Design Baju
    on Oct 15, 2014
    free games download download free games free antivirus download software download download game free games free download download games for free games download free free download antivirus download free antivirus...
  • Bagaimana nak jadi kaya
    on Oct 14, 2014
    Sebelum memulakan pengenalan kepada topik ini, terlebih dahulu saya ingin memberitahu bahawa kaya yang dimaksudkan bukanlah kaya yang sering diloyarburukkan. Kaya di sini bermaksud 'mampu' dan bukannya 'sapu'. Tidak kira lah samada anda sapu di roti,...
  • Betapa sedih dan pilunya aku hari ini
    on Oct 13, 2014
    Hari ini buka blog. Tengok komen kat CBOX ade mala'un mane tah tulis perkataan P*** . Aku terasa macam, mungkin mala'un ibni bedebah ni kenal aku kot. Blog ni boleh dikatakan anonymous sebab aku inginkan begitu. Aku rase ini adalah hak aku untuk tida...
  • Filem Yang Best
    on Oct 12, 2014
    Banyak filem yang best bagi aku sebenarnya. Kalau nak cerita memang tak habis. Jadi untuk itu, aku pilih filem yang terbaru aku tonton. Filem dah lama tapi aku baru tonton. Tajuk dia ialah 29 febuari. Filem ni aku anggap terbaik. Bagi aku la.Lakonan...
  • Benarkah manusia akan berkomunikasi menggunakan fikiran pada masa hadapan?
    on Oct 10, 2014
    Hakikatnya manusia sekarang semakin kurang berkomunikasi. Facebook, twitter dan pelbagai lagi jenis laman sosial menyebabkan manusia seperti kurang siuman apabila tersenyum berseorangan sambil melihat kepada sejenis objek leper di tangan, tanpa mengh...
  • Movie melayu terbaru 2014
    on Oct 9, 2014
    BULAN JANUARITAJUK : RUMAH SEWA RM50Tarikh Tayangan : 02 Januari 2014Pelakon : M.Jamil, Dalimawati Genre : Ngeri, SeramPengarah : M.JamilTrailer link | http://youtu.be/DAK28FyNxJATAJUK : BALISTIKTarikh Tayangan : 9 Januari 2013Pelakon...
  • Ada apa dengan Miyabi?
    on Oct 8, 2014
    Hari ni buka Google Trends. Saje nak tengok ape topik terhangat paling trending. Tengok2 perkataan Miyabi paling atas sekali dalam carta.Walaupun google letak gambar restaurant Miyabi, tapi bukan itu rupanya. Lepas aku search google, baru aku tahu Mi...
  • Cara terbaik untuk kurus
    on Oct 8, 2014
    Salah satu cara terbaik untuk kurus adalah dengan makan makanan yang rendah kolesterol dan rajin bersenam . Supaya anda tidak terlalu lapar kerana terpaksa mengawal pemakanan, anda boleh lah makan secara kerap tetapi di dalam kuantiti yang sedikit.Ku...
  • Lirik Lagu Chandelier - SIA
    on Oct 6, 2014
    Party girls don't get hurtCan't feel anything, when will I learn?I push it down, push it downI'm the one "for a good time call"Phone's blowin' up, ringin' my doorbellI feel the love, feel the love1, 2, 3, 1, 2, 3, drink1, 2, 3, 1, 2, 3, drink1, 2, 3,...
  • WAJIB BACA !! ADAKAH ANDA SELALU BERHENTI DI HENTIAN TAPAH ??
    on Oct 4, 2014
    salam semua apa yg akan saya ceta dan kongsikan adalah utk kebaikan bersama dan supaya kita semua lebih berhati hati.Tadi pagi anak sulong saya dlm perjalanan dari kota damansara kl ke alor setar. Beliau telah berhenti sebentar di Tapah krn tunangnya...
  • WAJIB BACA !! ADAKAH ANDA SELALU BERHENTI DI HENTIAN TAPAH ??
    on Oct 4, 2014
    salam semua apa yg akan saya ceta dan kongsikan adalah utk kebaikan bersama dan supaya kita semua lebih berhati hati.Tadi pagi anak sulong saya dlm perjalanan dari kota damansara kl ke alor setar. Beliau telah berhenti sebentar di Tapah krn tunangnya...
  • WAJIB BACA !! ADAKAH ANDA SELALU BERHENTI DI HENTIAN TAPAH ??
    on Oct 4, 2014
    salam semua apa yg akan saya ceta dan kongsikan adalah utk kebaikan bersama dan supaya kita semua lebih berhati hati.Tadi pagi anak sulong saya dlm perjalanan dari kota damansara kl ke alor setar. Beliau telah berhenti sebentar di Tapah krn tunangnya...
  • WAJIB BACA !! ADAKAH ANDA SELALU BERHENTI DI HENTIAN TAPAH ??
    on Oct 4, 2014
    salam semua apa yg akan saya ceta dan kongsikan adalah utk kebaikan bersama dan supaya kita semua lebih berhati hati.Tadi pagi anak sulong saya dlm perjalanan dari kota damansara kl ke alor setar. Beliau telah berhenti sebentar di Tapah krn tunangnya...
  • Tanda lelaki tak suka perempuan dari kaca mata seorang lelaki
    on Oct 3, 2014
    Sebagai lelaki, sini aku senaraikan 'bahasa tubuh' dan beberapa perkara yang mungkin perempuan tak pernah tahu jika seseorang lelaki tu tak suka seseorang perempuan .Tak suka di sini maksudnya tak berkenan untuk dijadikan seseorang yang teristimewa a...
  • Penerangan terhadap kekeliruan di dalam filem THE VANILLA SKY
    on Sep 27, 2014
    Filem ini dikategori sebagai mind-messing film. Mula ditayangkan dalam tahun 2001 ketika Tom Cruise masih di usia emas iaitu 40 tahun dan aku pula ketika itu baru mencecah umur 18.10 tahun kemudian , sebuah lagi filem bercorak yang sama seperti THE V...
  • Fashion pakaian awek di china memang macam ni ke ?
    on Sep 25, 2014
    Tengok gambar dekat bawah.Amacam?baikk punyer body.Tergoda tak?Lagi Gambar…Yaaaaa….. itu dia.Muka pun terbaik jugak.hahahahaha!p/s puii apa2 pon x boleh ,,...
  • BADAN DIPENUHI CACING DEK KERANA GEMAR MAKAN SUSHI
    on Sep 25, 2014
    Seorang lelaki China berjumpa doktor kerana sakit perut dan kulit gatal Imbasan mendedahkan keseluruhan badannya telah dijangkiti oleh cacing pita Doktor mengatakan perkara ini disebabkan oleh sejumlah besar ikan mentah yang telah dimakanny...
1
Blogs
0
Followers
0
Following
Loading Comments...

My Wall

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Log in or Register to place a comment

Close