Muhd_Akmal Profile

Ameer Hamzah

Join Date:
2012-11-21

About
I am a part-time blogger, love all types of music, love to travels a lot. Simple person.
My Social profiles

Blogs Owned

1. Kisah Seorang Pengembara Jalanan

Blog tentang kehidupan, isu semasa, pendapat dan hiburan

Latest Blog Posts

  • Cara terbaik tingkatkan trafik blog
    on Oct 25, 2014
     Backlink adalah sebuah hal WAJIB bagi seorang blogger yang menginginkan blog mereka memiliki ranking yang baik di search engine, kerana melalui backlink tersebutlah search engine mengindeks blog mereka. Ada bermacam cara untuk membuat sebu...
  • Filem melayu
    on Oct 25, 2014
    Filem melayu berkenaan LAPORAN akhbar sebelum ini menyebut kerajaan mungkin mengharamkan filem atau drama tempatan yang memaparkan aksi lumba haram dan mat rempit. Bagaimanapun, tidak dipastikan lagi sama ada pengharaman itu akan dilakukan atau tidak...
  • Ramalan saintis mengenai wajah manusia untuk 100,000 tahun akan datang?
    on Oct 24, 2014
    Wajah manusia seperti digambarkan oleh saintis. DAHI besar, muka leper dan mata bundar begitulah ramalan saintis tentang raut wajah manusia 100,000 tahun akan datang. Penyelidik Nickolay Lamm dan Pakar Genom...
  • Ustaz Azhar Idrus difitnah
    on Oct 24, 2014
    Video Skandal Seks Ustaz Azhar Idrus Merupakan Fitnah Terbesar Abad IniHari ini, heboh seantero Malaya konon tersebarnya satu video skandal seks Ustaz Azhar Idrus berdurasi hampir 1 minit. Jika dilihat sekali imbas, riak wajah lelaki yang berada di d...
  • Dosa-dosa Besar
    on Oct 24, 2014
    Dosa-dosa Besar Yang Dianggap BiasaPOSTED ON FEBRUARY 20, 2014 BY ADMINKhutbah Pertama:إِنّ الْحَمْدَ لِلَّهِ نَحْمَدُهُ وَنَسْتَعِيْنُهُ وَنَسْتَغْفِرُهُ وَنَعُوْذ...
  • Filem Budak Pailang full movie
    on Oct 24, 2014
    Budak Pailang merupakan sebuah filem genre aksi dan kongsi gelap yang ditayangkan pada 1 November 2012 diMalaysia. Ia diarah oleh Hashim Rejab, mengisahkan jenayah masyarakat seperti kongsi gelap. Ia dikelaskan sebagai 18 dan mula tayang pa...
  • Cara elak mimpi ngeri
    on Oct 24, 2014
    Pernahkah anda bermimpi dikejar sesuatu yang anda tidak tahu apa, tetapi ia besar dan menakutkan. Anda berlari semahunya, memaksa kaki bergerak dan semuanya kelihatan sangat perlahan sedangkan otak anda menyaksikan ia selajunya. Anda berlari dan berl...
  • Takdir dan Jodoh
    on Oct 24, 2014
    "Jodoh di tangan Tuhan, tetapi manusia harus berikhtiar mencari dan memilihnya" Pendpt ini lebih baik dari pendpt pertama, walaupun masih belum sempurna. Masalahnya terletak pada sudut ikhtiar untuk mencari dan memilih jodoh."Jodoh di tangan Tuhan da...
  • Zizan Razak Kena Maki Kerana Gambar Foto Sembelih Lembu
    on Oct 24, 2014
    Siapa sangka dalam kemeriahan umat Islam menyambut perayaan Aidiladha yang lalu, ada juga kontroversi yang melanda pelawak terkenal tanah air, Zizan Razak.Isu ini bermula apabila Zizan memuat naik sekeping fotonya sedang memegang parang di hadapan se...
  • Perempuan jual mahal atau lelaki kurang romantik?
    on Oct 23, 2014
    Aku rase macam payah betul sekarang ni nak jumpa pasangan yang betul2 sepadan. Korang setuju tak? Kadang-kadang rase down jugak bila memikirkan diri ini yang tak la teruk sangat, tapi asyik rase terkilan nengokkan wanita-wanita comel dengan kekasihny...
  • cara untuk mengurangkan kolesterol anda tanpa preskripsi ubat-ubatan
    on Oct 23, 2014
     cara untuk mengurangkan kolesterol anda tanpa preskripsi ubat-ubatan Pada masa kini ramai orang mengalami paras kolesterol. Tahap kolesterol yang tinggi boleh menyebabkan aterosklerosis, penyakit kardiovaskular dan kegagalan jantung yang kron...
  • Melayu tempatan dan tesco
    on Oct 23, 2014
    Pasaraya tesco contohnya mempunyai pemegang saham orang Melayu tetapi ia diasaskan oleh seorang Yahudi dengan menamakan pasaraya itu sempena nama isterinya Tessa Cohen. Rata-rata semua syarikat berkaitan Israel mempunyai pemegang saham orang tempatan...
  • Resepi masakan melayu
    on Oct 22, 2014
     -/ - -/ melayu - -/ ikan - -/ barat - -/ cina blog - -/ - -/ kelantan - -/ ayam - -/ daging - -/ mudah - nasi ayam - -/ arab -/ - -/ thai - -/ korea resipi -/ - -/ sotong - -/...
  • Resepi nasi ayam
    on Oct 22, 2014
    Resepi Nasi Ayam yang memang pasti sedap. Sangat berbaloi mencuba resepi ini walaupun nampak sukar dan munggunakan bahan yang banyak. Anda pasti puas hati dengan hasilnya!Ditulis oleh : Che' NomMasa:Penyediaan: 40 Minit | Memasak:...
  • resepi kek batik
    on Oct 22, 2014
    Resepi Kek Batik Kek batik sudah menjadi fenomena dalam kalangan anak muda masa kini. Hal ini demikian kerana, penyediaannya agak mudah, dan tidak memerlukan kos yang banyak dalam penyediaan bahan. Di tambah dengan rasa yang lazat, tidak hairanl...
  • Download lagu kanak kanak
    on Oct 22, 2014
    lagu nasyid kanak-kanaklagu kanak kanak...
  • streamyx speed test
    on Oct 22, 2014
    cek streamyx speed test di siniunifi coverage...
  • Gaya Hidup Sihat
    on Oct 22, 2014
      Kita akan mempunyai kesihatan yang baik sekiranya mengamalkan gaya hidup sihat. Antara contoh amalan ini ialah melakukan senaman, beriadah, amalan pemakanan yang baik serta menghindari penyalahgunaan bahan seperti dadah, ubat, racun dan r...
  • download game paling best
    on Oct 22, 2014
    kalau korang tanya aku, game paling best pernah aku main adalah call of duty. Game ni memang terbaik pada aku. Aku dah main COD 2,4,5,6 dan black ops. Kalau game henpon aku main clash of clans jer.Ada satu lagi game macam dalam filem . Game PS 2 . Na...
  • Resepi nasi ayam terbaik
    on Oct 22, 2014
    Resepi Nasi Ayam yang memang pasti sedap. Sangat berbaloi mencuba resepi ini walaupun nampak sukar dan munggunakan bahan yang banyak. Anda pasti puas hati dengan hasilnya!Ditulis oleh : Che' NomMasa:Penyediaan: 40 Minit | Memasak:...
1
Blogs
0
Followers
0
Following
Loading Comments...

My Wall

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Log in or Register to place a comment

Close