Muhd_Akmal Profile

Ameer Hamzah

Join Date:
2012-11-21

About
I am a part-time blogger, love all types of music, love to travels a lot. Simple person.
My Social profiles

Blogs Owned

1. Kisah Seorang Pengembara Jalanan

Blog tentang kehidupan, isu semasa, pendapat dan hiburan

Latest Blog Posts

  • Zaman yang penuh dengan cabaran
    on Dec 17, 2014
    Zaman sekarang sangat penuh dengan cabaran. Korang dapat bayangkan tak kalau tiba-tiba korang jadi mangsa fitnah? Berapa ramai orang di luar sana yang hatinya berpenyakit. Mereka menunggu masa dan mangsa untuk melakukan huru-hara, kesusahan dan sebag...
  • My Dreams
    on Dec 17, 2014
    My dreams are a cruel joke. They taunt me. Even in my dreams. I'm an idiot who knows it's about to wake up to reality. I can only avoid sleep. But I can't. I'm trying to tell myself what to dream. I try to dream that I'm flying. Something free. It ne...
  • Akulah penulis asal artikel ini
    on Dec 16, 2014
    Aku tau benda ni bukan sekadar konspirasi.PRAY4#MH370#In rememberance of MH370...
  • VIDEO. 10 gambar misteri terkenal yang masih menjadi tanda tanya sehingga kini
    on Dec 16, 2014
    Yang ke-10 adalah paling misteri pada pandangan penulis. "The Curious Case Of Elisa Lam".Dalam tahun 2013, Elisa didapati meninggal dunia dengan tragis di dalam tangki air di atas bumbung sebuah bangunan hotel. Laporan bedah siasat menunjukkan beliau...
  • Remaja baru menjangkau 17 tahun jadi jutawan sekelip mata semasa menikmati hidangan makan tengahari
    on Dec 16, 2014
    Kisah ini mengejutkan ramai pihak terutamanya para jutawan kerana di usia 17 tahun,remaja lelaki ini berjaya meraih pendapatan sebanyak RM250 Juta dalam satu masa ketika dia sedang menikmati makan tengahari.Mohammed Islam yang berasal dari Queens mer...
  • Sifat saya yang sering disalahtafsir
    on Dec 16, 2014
    Saya?  Tak sio teman ...aku la best..senang sikit nak bercerita.Tak gitu?So alkisahnya bermula. Ade la sorang kakak ni. Umur dekat 40. Aku ni macam awal 20-an je. Tapi dah 3 series.Kakak ni aku faham sangat perangai dia. Budak-budak mesti takut...
  • Sifat wanita yang tak berapa beza dengan lelaki
    on Dec 15, 2014
    Zaman sekarang perempuan dan lelaki same naik. Kalau lelaki berjawatan tinggi boleh melakukan pecah amanah, perempuan juga boleh.Termasuk juga perkara-perkara lain yang pernah dilakukan oleh lelaki. Jika lelaki ade yang kaki perempuan, perempuan juga...
  • Chasing Cars
    on Dec 14, 2014
    We'll do it all everything on our ownWe don't need anything or anyoneIf I lay here If I just lay hereWould you lie with me and just forget the worldI don't quite know how to say how I feelThose three words are said too muchBut they're not enoughIf I...
  • Anjing Cuba Selamatkan Kucing, Menyalak Bagi Dapatkan Bantuan
    on Dec 12, 2014
    Sambil melintas jalan di Trang, sebuah daerah di Thailand , seekor anjing hitam dilihat menggonggong seekor kucing oren yang lemah longlai di mulutnya.Bagaimanapun, kucing tersebut bukannya cedera disebabkan oleh anjing itu, tetapi kerana dilanggar o...
  • TERKINI. Gambar & Video : Pesawat Air Asia Terpaksa Patah Balik Pasangan Buat Huru-Hara
    on Dec 12, 2014
    Bangkok, 12 Disember - Sebuah pesawat Air Asia hari ini terpaksa berpatah balik ke lapangan terbang Don Mueang berikutan tindakan ganas dari dua orang penumpang pesawat yang dalam separuh jalan ke Nanjing, China.Menurut laporan dari seorang peng...
  • AWAS!! Korang Wajib Baca Untuk Diri Sendiri Dan Juga Keluarga Tersayang...!!!
    on Dec 12, 2014
    Nauzubillah min zalik, ianya berlaku didalam negara kita sendiri, mungkin tidak jauh dari tempat anda tinggal.Kami ditayangkan dengan gambar-gambar kejadian rogol, bunuh dan buang oleh ramai mangsa yang anda tak akan dapat lihat didalam Metro atau KO...
  • Perempuan...
    on Dec 11, 2014
    Perempuan...Ada pelbagai sifat perempuan.Ada yang cantik, gebu, manis, seksi, comel, menggoda, wangi, busuk, masam, pelik, gatal, hangit, tengik dan sebagainya. (boleh tambah sendiri kalau ada idea).Mungkin perempuan juga makhluk yang misteri. Membua...
  • Lelaki Bongkar Kecurangan Seorang Wanita Sarat Mengandung Semasa Menonton Perlawanan Di Stadium..
    on Dec 11, 2014
    Seorang lelaki yang bernama 'Lye' datang ke stadium untuk menonton permainan American Football, namun dia terheret dalam drama kecurangan dalam percintaan satu pasangan di stadium.Ianya terjadi apabila Lye bengang melihat tingkahlaku seorang wanita p...
  • Perempuan...
    on Dec 11, 2014
    Perempuan...Ada pelbagai sifat perempuan.Ada yang cantik, gebu, manis, seksi, comel, menggoda, wangi, busuk, masam, pelik, gatal, hangit, tengik dan sebagainya. (boleh tambah sendiri kalau ada idea).Mungkin perempuan juga makhluk yang misteri. Membua...
  • Lelaki Bongkar Kecurangan Seorang Wanita Sarat Mengandung Semasa Menonton Perlawanan Di Stadium..
    on Dec 11, 2014
    Seorang lelaki yang bernama 'Lye' datang ke stadium untuk menonton permainan American Football, namun dia terheret dalam drama kecurangan dalam percintaan satu pasangan di stadium.Ianya terjadi apabila Lye bengang melihat tingkahlaku seorang wanita p...
  • Klip music video yang tak pernah gets old
    on Dec 10, 2014
    Video klip muzik ni menceritakan tentang kekecewaan, pengkhianatan, ketidakjujuran, penipuan, penyundalan, pppuiihhh.Semuanya berkenaan perempuan. (frust gile kenyataan aku ni).Dah 10 tahun dah pun lagu ni. Mase aku awal 20-an dulu. Kenape la cepat s...
  • Klip music video yang tak pernah gets old
    on Dec 10, 2014
    Video klip muzik ni menceritakan tentang kekecewaan, pengkhianatan, ketidakjujuran, penipuan, penyundalan, pppuiihhh.Semuanya berkenaan perempuan. (frust gile kenyataan aku ni).Dah 10 tahun dah pun lagu ni. Mase aku awal 20-an dulu. Kenape la cepat s...
  • Poco-poco diciplak dari filem Saturday Night Fever?
    on Dec 9, 2014
    Aku tak pasti sejak bile tarian poco-poco ni dicipta. Tapi yang pasti memang ade beberapa kesamaan langkah tarian antara tarian poco-poco dan tarian di dalam Saturday Night Fever.Kalau tak percaya, korang cer tengok. Filem tahun 1977. Mase muzik retr...
  • Resepi Yee Mee Sizzling
    on Dec 9, 2014
    Resepi SedapYee mee sizzling .. x de hot plate pn bleh msak ye..Utk 6-8 org mkn5 uls bwg pth ketuk*1 inci halia myang*6 bj cili kring ptog dua*1 bwg besar mayang*3 sd mkn sos tiram4 sd mkn kicap pkat4 sd mkn kcap manis4 sd mkn tpg jgung8 cwn airGaram...
  • Isu memilih pengambilan ubatan untuk mati dari terus menderita
    on Dec 9, 2014
    KUALA LUMPUR: Kes seorang wanita yang menamatkan nyawanya sendiri untuk tidak terus menderita telah mencetus perbahasan masyarakat dunia termasuk Malaysia.Brittanny Maynard, 29, yang menghidap kanser otak peringkat akhir meninggal dunia pada 1 Novemb...
1
Blogs
0
Followers
0
Following
Loading Comments...

My Wall

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Log in or Register to place a comment

Close