syakiersalleh Profile

syakiersalleh

Join Date:
2016-12-12

Blogs Owned

1. Laki Terok

Lifestyle Blog

Tags: lifestyle, shopping, tips, study, travel

Latest Blog Posts

  • Traveloka & 2017 Resolutions
    on Jan 10, 2017 in Kontes Rants
    OMG OMG OMG!!! Yesterday was a dream come true. I was immutable to ever imagine it. And it happened to me.So today some of my blog readers (people who've been following my blog for such a long time) might know what this post will be about. And first...
  • 19 Disember
    on Dec 18, 2016
    19 Disember tahun ini masih lagi sama seperti 19 Disember yang sebelumnya. Aku andaikan ia sebagai satu putaran masa yang akan terus berulang untuk aku hargai. Tak banyak bezanya kali ini cuma bezanya emak menginjak satu lagi angka usia ke atas. Aku...
  • I need a holidaylah! #MyTravelokaEscapade
    on Dec 18, 2016 in Kontes Review Travel
    I just can't believe that I finally made it through 14 weeks of stressful lectures, well maybe only the last two weeks can be counted as stressful; where I got THREE PROJECTS submission and uncountable of assignments that can't get done by themselves...
  • 5 Produk Kegemaran Dari Box Of Joy LAZADA Online Revolution.
    on Dec 11, 2016 in LAZADA Review
    Kalau dalam post yang lepas aku ada bagitahu dan sertakan gambar Box Of Joy daripada LAZADA; tapi bukan secara details untuk setiap produk dalam kotak istimewa tu. Jadi kali ni aku nak kongsikan apa senarai produk yang ada dalam Box Of Joy...
  • Box Of Joy: LAZADA Online Revolution !
    on Dec 11, 2016 in LAZADA Review
    LAZADA Online Revolution kini kembali lagi!!!Kali ni LAZADA baik hati hadiahkan aku Box Of Joy. Korang nak tahu tak apa yang ada dalam Box Of Joy yang aku dapat ni?Tak apa sebelum aku tunjuk isi kotak ni aku belanja gamb...
  • What I Learned As A Curator of @TwtLelaki .
    on Dec 4, 2016 in Refleksi Diri Tentang Saya
    It was 5.17pm @ 19/11/2016 when I first received a message from the co-admin of @TwtLelaki, through the Twitter's direct message. I wasn't expecting at all to be invited by him to curate @TwtLelaki for a week. And honestly, it was a la...
  • My 7 Blogging SinsAfter being a blogger for about two years, I prefer to conclude myself as nothing. Because I know being a blogger is about giving values to people. And I'm suck in that and maybe most of us (bloggers) too. With my poor quality of content, I know...
  • Paint Me a Sky.
    on Nov 6, 2016 in Rants
    A random photo of sunset in Universiti Malaysia PahangI realized people don't change. But we are making up our mind to not look them as the same. Completely a different person than one we used to know. Maybe it's because of priorities. Our priorities...
  • And I Still Remember.
    on Oct 22, 2016 in Rants
    I still remember about you. You're the least thing I want to forget.It's been a hectic week till I read your texts. A feeling like being sucked away suddenly gets into my guts. Perhaps it wasn't my soul.I wasn't made of glass. But those scratches you...
  • Oktober Tanpa Identiti
    on Oct 7, 2016 in Refleksi Diri Tentang Saya
    Assalamualaikum,Hi readers (kalaulah ada yang sudi baca), rasanya dah lama sangat aku tak menulis tentang diri sendiri dekat blog tersayang ni. Blog ni pulak dalam masa berbelas hari lagi akan expired domain dia. Aku ingatkan nak renew (kemain renew...
  • Dapat Duit Bila Shopping Online?
    on Oct 7, 2016 in BUAT DUIT Shopping
    Zaman sekarang orang lagi suka buat pembelian dari dalam talian. Lazada, Zalora, FashionValet, Sephora, Hermo yang kalau aku nak senaraikan satu-satu memang takkan habis. Terdapat banyakkk sangat laman-laman web yang menjadi kegilaan orang sekar...
  • I didn't study abroad, did I miss my chance?
    on Aug 16, 2016 in study
    Recently, I just catch up with my long lost ex-schoolmate. It's been two years since the last time we met. We used to be closed and almost share everything together - we even had crush on the same girl back in school (but none of us could ever win he...
  • Hanya 3 Jam
    on Jul 9, 2016
    Aku masih ingat saat kau membeliakkan mata memerhati kiri dan kanan, atas dan bawah - kosong. Aku tahu kau ligat memikirkan apa butir bicara yang harus kau lontarkan buat hilang rasa kekok yang menghuni sekitar kita. Aku pula masih gemar memandang te...
  • Rahsia Jana Duit Mudah Sebagai Pelajar
    on Jun 12, 2016 in BUAT DUIT Tentang Saya
    Alhamdulillah dalam bulan Ramadan bulan barakah kali ni aku nak share satu rahsia yang kejap lagi akan jadi tak rahsia untuk korang semua tahu. Dan yang pastinya apa yang aku nak sharekan ni betul-betul menjadi sebab aku pun dah cuba. Mestilah sebelu...
  • Apa Ada Dengan Love, Rosie?
    on Apr 25, 2016 in Movie Apa? Tentang Buku
    Pernah bandingkan kisah cinta anda dengan filem cinta?Atau anda mungkin tidak pernah bercinta dan hanya sekadar membayangkan diri anda menjadi watak dalam filem romantis tersebut?Sungguh romantik bergandingan dengan watak hero idaman anda. Hadap...
  • Dugaan Kuliah Minggu Pertama
    on Feb 26, 2016 in Belajar Tentang Orang Tentang Saya UMP
    Alhamdulillah sekarang dah tamat minggu kedua kuliah dan aku rasa agak tenang sikit harini untuk update blog yang dah lama tak update ni. Baru sempat respon pada komen-komen yang bertanya tentang Asasi UiTM. Boleh baca artikel yang aku tulis pas...
  • TUTORIAL BLOG: WIDGET FOLLOWERS
    on Jan 30, 2016 in Blogging Tutorial
    `Hi, kali ini saya nak kongsi tentang cara nak wujudkan semula widget followers. Sebelum ni saya pening jugak macam mana cara nak adakan widget followers ni balik lepas dah buang sekali dulu sebab bila cari di bahagian widgets tak ada. Lepa...
  • A Little Space to Speak My Heart OutHi there, I'm glad to blog again. Thanks to AD's (she's my ex-schoolmate and we used to be closed once) blog posts that bring me here and writing this post! Its looks like my guts to blog kind of fading away and I don't know why it happens. So, I've...
  • Movie Apa? Our Times (Taiwan Film)
    on Jan 7, 2016 in Movie Apa? Review Tentang Saya
     ❤ Salam 2016 ❤Rasanya dah lama sangat aku tak update blog dari tahun lepas. Maklumlah busy sangat dengan final exam; tinggal satu kertas lagi Isnin depan. Lepastu merdeka! Yeayyy!!!So siapa dekat sini minat dengan cerita romantik...
  • Fenomena 12.12 Semua Wajib Tahu!
    on Dec 10, 2015 in Blogging Segmen Shopping Tentang Saya
    Fenomena 12.12!Apa itu Fenomena 12.12?!Jeng Jengg Jengggg!Korang tahu tak apa yang tengah jadi sekarang ni?Takkan tak tahu?Rugilah tak tahu sebab fenomena ni dah sehari berlangsung!Dah bermula dari 10 Disember - 12 Disember 2015Nak tahu apa yang...
1
Blogs
0
Followers
0
Following
Loading Comments...

My Wall

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Log in or Register to place a comment

Close