Muhd_Akmal Profile

Ameer Hamzah

Join Date:
2012-11-21

About
I am a part-time blogger, love all types of music, love to travels a lot. Simple person.
My Social profiles

Blogs Owned

1. Kisah Seorang Pengembara Jalanan

Blog tentang kehidupan, isu semasa, pendapat dan hiburan

Latest Blog Posts

  • The Revenant [Review]
    on Feb 10, 2016 in WayangKini
    The Revenant merupakan salah sebuah filem yang dicalonkan untuk anugerah Oscars. Malah pelakon utamanya, Leonardo DiCaprio, diuar-uarkan akan memenangi anugerah Oscar pertamanya melalui filem ini dengan lakonan mantap dan meyakinkan yang ditampi...
  • Badminton Thailand Masters 2016 | Jadual & Keputusan
    on Feb 8, 2016 in SANoktah
    Princess Sirivannavari Thailand Masters 2016Tarikh : 8 Februari - 13 Februari 2016Kategori : Grand Prix GoldVenue :  Stadium National Nimibutr, Bangkok, ThailandWebsite : http://ift.tt/1HAg7ZvSenarai Pemain Malaysia:[ Perseorangan Lelaki ]Goh Gi...
  • Ola Bola [Review]
    on Jan 28, 2016 in WayangKini
    Sejak dulu lagi kami selalu berharap suatu hari filem Malaysia boleh menandingi filem-filem antarabangsa baik dari segi sinematografi, lakonan dan muzik, dan nampaknya dengan penayangan filem Ola Bola, impian itu boleh dikatakan tercapai.Ola Bola [Re...
  • KUIZ teka lagu untuk korang
    on Jan 27, 2016
    Cer korang teka lagu kat bawah ni tajuk ape dan sape penyanyi.Bangun pada hari yang berikutnyaRembulan semalam tidak kelihatan juga seperti malam-malam sebelumNamun hadir sang suria untuk berkata sesuatu akhirnyaKu kira itu suatu petanda ya...
  • Badminton India GP Gold 2016 | Jadual & Keputusan
    on Jan 27, 2016 in SANoktah
    Badminton India Grand Prix Gold 2016 Tarikh: 26 Januari - 31 Januari 2016Kategori: Grand Prix GoldVenue: Stadium Babu Banarasi Das Indoor, IndiaSenarai Pemain Malaysia:[ Perseorangan Lelaki ]-Chong Wei Feng-Iskandar Zulkarnain-Goh Soon Huat-Eizl...
  • Anak murid lelaki dan perempuan, mane lebih jahat?
    on Jan 24, 2016
    Kalau ikut pengalaman saya lah sebagai bekas guru, anak murid perempuan lah paling jahanam. Boleh pergi melingkup...Anak murid lelaki, kalau kita balun dia, torture dia atau sumpah seranah, dia akan faham kenapa kite buat dia macam tu. Anak murid lel...
  • Situasi aku sekarang
    on Jan 21, 2016
    Situasi aku sekarang adalah ibarat menunggu kapal angkasa yang akan datang ke sebuah planet yang hampir musnah. Benar, planet itu ibarat kehidupan aku sekarang. Hampir tiada apa lagi.Aku sebenarnya menunggu kiranya planet ini masih dapat diselam...
  • The 5th Wave [Review]
    on Jan 16, 2016 in WayangKini
    Filem Sci-Fi di mana makhluk asing ingin merampas bumi dari manusia merupakan salah satu genre kegemaran kami. Setiap filem dengan topik sebegini mempunyai teori-teorinya sendiri dan filem The 5th Wave tidak terkecuali. Kami berpeluang menonton filem...
  • Kenangan aku dan Puteh (Teh)
    on Jan 8, 2016
    Si Teh ni hidup kalau tak silap aku lebih kurang 7 tahun. Dari 2006 sehinggalah 2013. Ibunya nama Teddy. Mungkin sebab warna ibunya tu macam warna beruang teddy. Ibunya tu adik-beradik dengan seekor lagi kucing betina yang lemah-lembut dan sopan sant...
  • Jadual Piala FA 2016
    on Jan 8, 2016 in SANoktah
    Undian Piala FA 2016 akan berlangsung pada Sabtu, 9 Januari 2016 yang melibatkan 35 pasukan iaitu 12 pasukan dari Liga Super, 12 pasukan dari Liga Premier dan 11 Pasukan dari Liga FAM. Perlawanan Piala FA akan dijalankan secara kalah mati untuk...
  • Bisik hatiku lepaskan dirinya
    on Dec 27, 2015
    Bak kata lirik di dalam lagu 'pendam' daripada Syahir AF, 'aku hanya hamba cinta'.. That is what I really feel that time. Entah lah ape yang korang akan buat kalau berada di tempat aku. Aku hanya hidup dengan sisa harapan yang ada. Bak kata Dr. MAZA,...
  • Tazkirah
    on Dec 26, 2015
    Ramai orang keliru tentang persoalan mengenai takdir. Ramai orang tidak dapat menafsirkan dengan tepat, malah keliru dengan hakikat takdir yang sebenar.Di sini saya akan menerangkan hakikat takdir dengan bahasa yang ringkas. Mudah-mudahan ia dap...
  • Ip Man 3 [Review]
    on Dec 24, 2015 in WayangKini
    Sejak menonton trailer Ip Man 3 yang menampilkan Mike Tyson sebagai watak jahat, kami sememangnya pasti perlu menonton filem ini apabila ditayangkan. Semalam kami mendapat peluang menontonnya di TGV Sunway Putra yang mempunyai sistem bunyi yang ketar...
  • Star Wars VII The Force Awakens [Review]
    on Dec 24, 2015 in WayangKini
    Selama beberapa minggu kami berusaha untuk tidak tertonton atau terbaca spoiler mengenai filem epik Star Wars VII The Force Awakens dan akhirnya kami berjaya menontonnya tanpa sebarang pengetahuan mengenai later belakang jalan ceritanya. Walaupu...
  • Ippo Hafiz - Kekal Bahagia
    on Dec 23, 2015 in SANoktah
    Ippo Hafiz akan keluarkan lagu baru untuk soundtrack drama adaptasi novel Cinta Si Wedding Planner. Drama ini akan keluar di TV3 tidak lama lagi.Tajuk : Kekal BahagiaArtis : Ippo HafizOST : Cinta Si Wedding PlannerLirik Lagu Kekal Bahagia - Ippo Hafi...
  • Perangi ISIS atau perangi rakyat?
    on Dec 21, 2015
    Motif penglibatan tentera Britain di dalam isu di Syria setelah dimulakan oleh Amerika Syarikat beberapa tahun yang lepas menjadi tanda tanya dan memang telah diduga,  sebab di dalam konflik sekitar tahun 2003 iaitu krisis Iraq, kedua-dua pakata...
  • Persembahan dan penampilan paling segak, sopan dan yakin
    on Dec 15, 2015
    Aku  macam tak pasti ape nak dinukilkan tentang lagu dalam video di atas, melainkan sebuah kenangan silam yang sangat bernilai, dan juga mengusik jiwa. Aku rasa terseksa sebenarnya dengan lagu ni. Lagu masa aku darjah 3, dan mala'un tak sed...
  • Senarai Filem Melayu Terbaru 2016
    on Dec 12, 2015 in SANoktah
    Berikut senarai filem melayu yang bakal ditayangkan di pawagam Malaysia pada tahun 2016 nanti. Banyak filem menarik akan tampil tahun depan. Kita nantikan. Tarikh tayangan tertakluk kepada perubahan. Filem lain akan dikemaskini kelak.JANUARITAJUK : L...
  • X-Men Apocalypse [trailer]
    on Dec 11, 2015 in WayangKini
    2oth Century Fox telah menerbitkan trailer filem X-Men terbaharu iaitu X-Men Apocalypse. Ia memaparkan watak jahat yang bernama Apocalypse yang ingin memusnahkan dunia dan membinanya semula mengikut acuannya sendiri. Dapatkah Charles Xavier menyelama...
  • Point Break 2015 [Review]
    on Dec 9, 2015 in WayangKini
    Kami tidak berapa ingat filem asal Point Break yang diterbitkan pada tahun 1991 dahulu, namun dipengaruhi trailernya yang menarik, kami menonton filem ini bagi melihat sejauh manakah kehebatan filem Point Break 2015 ini. Point Break 2015 [Review...
1
Blogs
0
Followers
0
Following
Loading Comments...

My Wall

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Log in or Register to place a comment

Close